This search form (with id 1) does not exist!

Project

Software onderzoek en -test
Vestiging Groningen | Technisch

Bedrijfsinformatie

In 1932 is bij wet de Nederlandse Organisatie voor toegepast-natuurwetenschappelijk onderzoek opgericht: TNO. Het doel van TNO is om kennis toepasbaar te maken voor bedrijven en overheden. Als publiekrechtelijke organisatie heeft TNO een onafhankelijke positie. TNO verbindt mensen en kennis om innovaties te creëren die de concurrentiekracht van bedrijven en het welzijn van de samenleving duurzaam versterken.

Projectomschrijving

In Groningen zit een vestiging van TNO waar men zich vooral bezig houdt met IT projecten. Hier heeft onze studentconsultant geholpen met het uitzoeken van de capaciteiten van het OPC-UA protocol. Dit protocol faciliteert de communicatie tussen smart-apparaten, bijvoorbeeld de machines in een fabriek. Er zijn verschillende software pakketten die een bedrijf zou kunnen kopen die dit protocol gebruiken. Deze software pakketten zijn echter erg duur, daarom is het voor een bedrijf handig om van te voren te weten of zo’n pakket voor hen geschikt zou zijn. De studentconsultant heeft deze capaciteiten getest door zelf servers en clients op te zetten in Python die dit protocol gebruiken. Vervolgens heeft hij uitgezocht onder welke omstandigheden de software niet meer goed genoeg zou presteren.

Referentie student

De studentconsultant die bij TNO aan de slag ging, noemde TNO een prettige plek om te kunnen werken en vragen te kunnen stellen. Daarnaast vond hij het een erg leuk en leerzaam project.

 

Meer projecten

Kwantitatief onderzoek naar speciaal ond...
Vestiging Groningen | Technisch
Bekijken
Klantonderzoek
Vestiging Groningen | Technisch
Onderzoek naar de huidige samenwerking en toekomstvisie vanuit klantperspectief
Bekijken
Mixed method study naar welkomstbijeenko...
Vestiging Groningen | Technisch
Bij Noorderpoort is onderzocht hoe de welkomstbijeenkomsten worden ervaren onder verschillende relevante partijen.
Bekijken