Bekijken
Bekijken
Bekijken
Bekijken
Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

Project

Vestiging Maastricht | Economisch

Bedrijfsinformatie

Pinkpop is het langstlopende jaarlijkse popfestival ter wereld en duurt drie dagen en trekt per dag ongeveer 68.000 mensen. Sinds de eerste editie heeft het festival ruim anderhalf miljoen bezoekers gehad en hebben er meer dan 500 verschillende artiesten en bands opgetreden. Het festival begon in Geleen, maar in de jaren 80 heeft het festival zich verplaatst naar Landgraaf. Gemeente Landgraaf is geïnteresseerd in de economische spin-off van Pinkpop. Een economische spin-off bestaat uit de secundaire economische effecten van een project. 

 

Projectomschrijving

Het doel van het project was om gemeente Landgraaf inzicht te geven in de economische spin-off van het evenement Pinkpop. Verder werd er inzicht gegeven in het effect van Pinkpop op de naamsbekendheid van gemeente Landgraaf. Onder de economische spin-off werden zowel kwantitatieve als kwalitatieve resultaten verstaan. Om dit doel te behalen hebben drie consultants een plan van aanpak opgesteld aan de hand van verschillende fases en vervolgens de economische spin-off in kaart gebracht door middel van deskresearch, het afnemen van enquêtes, en het bellen van bedrijven in de regio. 

 

Referentie bedrijf

“Wij hebben hen gevraagd de economische spin-off van Pinkpop in kaart te brengen. Daarnaast waren we benieuwd naar het effect van Pinkpop op de naamsbekendheid van de gemeente Landgraaf. Na een eerste gesprek waarin wij onze vraag hebben uitgelegd, hebben de twee projectleiders van UniPartners een plan van aanpak op papier gezet. Op basis daarvan zijn de twee studentenconsultants aan de slag gegaan. Ze hebben diverse gesprekken gevoerd met de Pinkpop-organisatie en bedrijven in de regio, hebben vragenlijsten opgesteld en een enquête uitgevoerd. Het eindresultaat was een mooi vormgegeven rapport met heldere cijfers en conclusies.

Meer projecten

Behoefteonderzoek voor CMWW
Vestiging Maastricht | Economisch
Bekijken
Marktonderzoek Montair Environmental Sol...
Vestiging Maastricht | Economisch
Bekijken
Implementatieonderzoek A2 Maastricht
Vestiging Maastricht | Economisch
Bekijken