Bekijken
Bekijken
Bekijken
Bekijken
Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

Jong leert van ervaren en andersom

Over hoe frisse studenten en ervaren opdrachtgevers van elkaar kunnen leren

 

 

UniPartners! Een bruisend academisch adviesbureau dat binnen een landelijk netwerk al meer dan 30 jaar dé brug slaat tussen student en bedrijfsleven. UniPartners zet top bachelor- en masterstudenten op projectbasis in bij  . Op die manier wordt er voldaan aan de tweeledige missie die UniPartners kent. Enerzijds biedt UniPartners studenten de mogelijkheid om zichzelf te ontwikkelen binnen de wereld van consultancy. Zo krijg jij, als ambitieuze student, een unieke kans om als studentconsultant projecten op te pakken bij hele toffe bedrijven! Zo doe je praktijkervaring op die je vanuit de collegebanken niet zal krijgen. Anderzijds bieden wij bedrijven de mogelijkheid om deze gepassioneerde universitaire studenten met de meest recente academische kennis uitdagingen binnen uw organisatie op te laten pakken. Zo kunt u een frisse academische wind door uw bedrijf laten waaien!

 

Onze tweeledige missie maakt van twee kanten duidelijk waarom de inzet van een student ontzettend waardevol kan zijn. Als we kijken vanuit de student kan ik namens mezelf, maar ook namens veel anderen stellen dat er op de universiteit weinig tot geen praktijkervaring wordt geboden. Wat we bij UniPartners zien, is dat veel studenten hier wel erg veel behoefte aan hebben! Zij willen ervaring opdoen, een kijkje nemen in de ervaren wereld en hun CV een boost geven. Deze jonge mensen kunnen leren van ervaren opdrachtgevers! Zo spraken we studentconsultant Siebold van UniPartners Tilburg. Hij vertelde dat hij tijdens zijn studie aan de universiteit merkte dat hij tijd overhield en er veel mogelijkheden zijn om jezelf verder te ontplooien. Zo ging hij op zoek naar een uitdaging die toegevoegde waarde zou bieden voor zijn toekomst. Als je bezig bent met de praktijk zorg je dat je goed voorbereid bent wanneer je start met je carrière. Siebold ervaart zijn bijbaan bij UniPartners als absoluut belangrijk en nuttig voor zijn toekomst!

 

Als we kijken vanuit de opdrachtgever zijn er ook veel redenen waarom juist een student ontzettend waardevol kan zijn voor organisaties. Een student beschikt over de meest actuele kennis, doordat hij zijn tijd nog doorbrengt in de collegezalen. Iets wat hen onderscheidt van afgestudeerden. Hiermee brengt een student een frisse, kritische en academische blik naar de organisatie. Dit is een andere blik dan die van ervaren werknemers. Op deze manier kan een organisatie zich blijven ontwikkelen. Bovendien leren universitaire studenten hoe zo een academisch onderbouwd onderzoek moeten uitvoeren. We spraken Peter van Kemenade,  directeur Global Supply Chain Topigs Norsvin en opdrachtgever van UniPartners Tilburg. Peter: ”UniPartners Tilburg heeft aan Topigs Norsvin voor een drietal projecten in de afgelopen twee jaar studentconsultants geleverd. De levering was snel en de studenten waren precies goed voor wat we nodig hadden. Ik kan het idee van studentconsultants inzetten via UniPartners bij bedrijven aanbevelen. Je leert de jonge mensen meteen kennen en vice versa voor de invulling van vacatures. Een topsamenwerking!”

 

Met UniPartners kan de brug tussen jong en ervaren worden gemaakt. Zo kunnen frisse studenten heel veel leren van ervaren opdrachtgevers, maar ook andersom kunnen opdrachtgevers nieuwe dingen leren van jonge studenten. Dat maakt de inzet van studenten op projectbasis binnen bedrijven voor zowel student als opdrachtgever waardevol!