Bekijken
Bekijken
Bekijken
Bekijken
Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

Tilburg

UniPartners Tilburg

 

UniPartners Tilburg, dat zijn wij! Een ambitieus en dynamisch academisch adviesbureau gevestigd op het universiteitsterrein van Tilburg University.

 

Wat wij jou als student allemaal kunnen bieden? Allereerst kun je aan de slag als studentconsultant! Los een uitdagend vraagstuk op en help met jouw kennis een bedrijf in de regio Tilburg. Liever ervaring opdoen met sales of marketing? Kijk dan eens bij onze commissies. Al klaar voor het echte werk? Een bestuursjaar bij UniPartners is uitdagend en maakt je onderdeel van een bruisend netwerk van ambitieuze studenten. Een ervaring die je je leven lang meeneemt!

 

Wat wij u als bedrijf kunnen bieden? Onze studenten kunnen de laatste academische kennis naar uw bedrijf brengen en u ondersteunen bij het oppakken van vraagstukken of projecten. Onze studenten pakken veel op; van marketing- tot HR-vraagstukken, van supply chain- tot juridische projecten. Hierbij nemen wij het projectmanagement op ons, en zorgen dat het resultaat volledig naar uw wens is.

 

Kortom, UniPartners Tilburg kan veel betekenen voor studenten en bedrijven! Als student kan je je hieronder inschrijven of langskomen voor een kop koffie; we zijn van 9 tot 5 aanwezig op ons kantoor. Als bedrijf kan je hieronder een project- of afspraakaanvraag doen om te onderzoeken of we wat kunnen betekenen voor elkaar. Wij delen namelijk graag ons UniPartners-verhaal met jou! Onderaan de pagina vind je nog antwoord op de meest gestelde vragen.

 

Adres: Warandelaan 2, Kamer T.616, TIAS-Gebouw
Telefoon: +31 (0)13 466 8085
E-mail: tilburg@unipartners.nl

Inschrijven student Projectaanvraag

Vacatures

Marketing sparringpartner
Vestiging UniPartners | Economie & Bedrijfskunde
Wil jij aan de slag met een brainstormsessie omtrent marketing?
Bekijken
Website content vullen
Vestiging UniPartners | Economie & Bedrijfskunde
Wil jij graag aan de slag met het vullen van website content?
Bekijken
Parttime bestuurslid
Vestiging UniPartners | Economie & Bedrijfskunde
Ga aan de slag als bestuurslid binnen UniPartners Tilburg voor 20-24 uur per week!
Bekijken

Bestuur

 

Al sinds 1997 werken onze studentbestuurders hard om Tilburgse studenten de kans te bieden ervaring op te doen in het bedrijfsleven en om bedrijven de laatste academische kennis te bieden. Wij geloven erin dat studenten die zichzelf uitdagen en ontwikkelen van grote toegevoegde waarde zijn op de arbeidsmarkt.

Suzanne van der Brugh
Voorzitter
Mijn naam is Suzanne van der Brugh en dit jaar mag ik de functie van voorzitter vervullen bij UniPartners Tilburg. Hierdoor zal ik mij richten op alle aspecten rondom het algemeen beleid, de langetermijnvisie en coördinatie, motivatie en ondersteuning van het bestuur. Daarnaast neem ik deel aan het voorzittersoverleg, waarin besluiten worden genomen die betrekking hebben op het gehele UniPartners-netwerk in Nederland. Binnen Tilburg draag ik extern verantwoordelijkheid naar verschillende partijen. Tijdens mijn bachelor Bestuurskunde miste ik praktijk ervaring. Dit jaar heb ik bij UniPartners de unieke kans om theoretische kennis om te zetten naar de praktijk. Ik kijk ernaar uit om met mijn bestuursgenoten een onvergetelijk lustrumjaar neer te zetten.
https://www.linkedin.com/in/suzannevanderbrugh/
Zed Pellenaars
Kwaliteitsmanager
Ik ben Zed Pellenaars, en dit jaar zit ik in het bestuur van UniPartners Tilburg. Ik wil graag ervaring buiten de collegebanken opdoen, maar ik wil me ook nog echt student voelen. Een bestuursjaar bij UniPartners is de uitgelezen mogelijkheid om dit te combineren! Tijdens dit jaar zal ik de rol van kwaliteitsmanager vervullen. Dat betekent dat ik me vooral zal bezighouden met het verbeteren van de kwaliteit van het werk dat we als UniPartners Tilburg leveren, en dat onze processen zo efficiënt mogelijk verlopen. Ook horen bij deze functie de taken van vicevoorzitter, secretaris en IT-manager.
https://www.linkedin.com/in/zed-pellenaars/
Jules in 't Groen
Penningmeester
Mijn naam is Jules in ‘t Groen en ik ga komend jaar de rol van penningmeester op me nemen bij UniPartners Tilburg. Tijdens mijn bachelor International Business Administration had ik veel affiniteit met finance, en dit sluit goed aan bij mijn functie bij UniPartners. Als penningmeester zal ik namelijk verantwoordelijk zijn voor het financiële beleid en de boekhouding van onze vestiging. Daarnaast zal ik ook studentconsultants gaan begeleiden en ondersteunen bij onze projecten. Ik ben zeer enthousiast om te beginnen aan dit avontuur en klaar om mijn opgedane theoretische kennis toe te passen in de praktijk!
https://www.linkedin.com/in/julesintgroen/
Pascale van de Ven
PR-Manager
Mijn naam is Pascale van de Ven en dit jaar ben ik de PR-manager van UniPartners Tilburg. Na het afronden van mijn bachelor Economie en Bedrijfseconomie vond ik dat het tijd werd voor een nieuwe uitdaging waar ik veel praktijkervaring op kan doen. UniPartners Tilburg biedt daar de perfecte mogelijk toe! Als PR-manager houd ik me bezig met het vergroten van de naamsbekendheid naar zowel bedrijven als naar studenten. Verder ben ik verantwoordelijk voor onze social media kanalen en ik houd me bezig met het organiseren van evenementen.
https://www.linkedin.com/in/pascalevandeven/
Megan Hall
HR-Manager
Mijn naam is Megan Hall, ik ben 20 jaar oud en afgelopen jaar heb ik de bachelor International Business Administration afgerond aan de Universiteit van Tilburg. Na drie jaar gestudeerd te hebben, leek het me tijd om ook praktijkervaring op te gaan doen. Komend jaar zal ik de functie HR-manager bekleden, en binnen deze functie ben ik verantwoordelijk voor zowel de werving als de selectie van studentconsultants, bestuurs- en commissieleden binnen UniPartners Tilburg. Verder ga ik me inzetten voor de individuele en professionele groei van het bestuur. UniPartners Tilburg biedt een unieke kans, en ik kijk enorm uit naar deze uitdaging!
https://www.linkedin.com/in/megan-hall2/
Rik Peeters
Accountmanager
Mijn naam is Rik Peeters en ik zal dit jaar de functie van Accountmanager op me nemen voor UniPartners Tilburg. Als Accountmanager ben ik verantwoordelijk voor het onderhouden van relaties met bestaande en nieuwe klanten. Hiernaast zal ik als Projectmanager studentconsultants begeleiden bij hun werk aan projecten. Dit alles combineer ik met mijn Master Strategic Management. UniPartners biedt mij zodoende de perfecte mogelijkheid om mijn opgedane theoretische kennis in de praktijk te brengen!
https://www.linkedin.com/in/rik-peeters-931417128/
Tessa Martin
Acquisitiemanager
Ik ben Tessa Martin, 23 jaar en heb dit jaar de functie Acquisitiemanager op me genomen. Naast het volgen van mijn master, Organizing for Global Social Challenges, had ik behoefte aan een interessante nieuwe uitdaging. Als acquisitiemanager houd ik me bezig met de acquisitiestrategie van de gehele vestiging om zo uitdagingen bij bedrijven aan te pakken en studenten een kans te geven om kennis te maken met het bedrijfsleven. Tevens focus ik me op projectmanagement, waarbij ik de studentconsultants begeleid bij het uitvoeren van lopende projecten.
https://www.linkedin.com/in/tessa-martin-799405158/
Juridische Analyse voor Gemeente Oosterhout
Vestiging UniPartners | Sociaal
De gemeente is naar UniPartners gestapt met een juridisch vraagstuk omtrent de naleving van de omgevingswet. Twee studentconsultants hebben dit vraagstuk opgepakt, en hun aanbevelingen zijn al geïmplementeerd door de gemeente....
Lees verder Bekijk alle projecten
Optimaliseren Prijsstrategie van Holla Advocaten
Vestiging UniPartners | Economisch
De studentconsultant heeft voor Holla Advocaten data geanalyseerd en gemodelleerd, waarmee Holla haar prijsstrategie en klantbeheer heeft kunnen verbeteren....
Lees verder Bekijk alle projecten
Verbeteren Supply Chain van Topigs Norsvin
Vestiging UniPartners | Technisch
De studentconsultant heeft zich een half jaar lang bezig gehouden met het optimaliseren van de Global Supply Chain en Supply & Demand Planning van Topigs Norsvin....
Lees verder Bekijk alle projecten

Raad van Advies

 

Onze Raad van Advies bestaat uit een divers team aan ondernemers, die midden in het Tilburgse bedrijfsleven staan. Allen met andere perspectieven en expertises. De leden van onze RvA geven ons als bestuur waardevol advies!

Marc Heuvelmans
Partner BG.legal
"Kennis is macht”. Elke ondernemer weet dat. Niet zo gek dus dat steeds meer ondernemers de weg vinden naar UniPartners Tilburg.

Het bestuur van UniPartners spant zich in om voor studenten van Tilburg University interessante projecten te werven die voor een faire prijs bij bedrijven worden uitgevoerd. Voor studenten is dit een unieke kans om ervaring in bedrijven op te doen, voor ondernemers een unieke kans om laagdrempelig universitaire kennis in huis te halen. Wie wil daar niet zijn voordeel mee doen? Daarom is er een Raad van Advies, die het bestuur bij staat met raad en daad, met netwerk en contacten. De output van onze studenten is de input voor uw nieuwe ideeën, laat dat niet schieten!
Rien van Linschoten
Brabo Horeca Groep
Als horecaondernemer werk ik al meer dan twintig jaar met studenten. Niet alleen bij het runnen van bedrijven maar ook bij het opzetten en het bedenken van nieuwe concepten.
Nicole Severijns
Citymarketeer Citymarketing Tilburg
Als Citymarketeer Bedrijven ben ik dagelijks bezig om meer ondernemers te laten kiezen voor Tilburg. Dat kan aanwas zijn van buiten de gemeente (verhuizing) of een toename van mensen die besluiten zelf te starten (oprichting). Dit laatste zie je steeds vaker. Ook studenten beginnen steeds vaker tijdens hun studie een eigen onderneming. Mijn ambitie is dat al deze ondernemers hun plek vinden in Tilburg en hier kunnen groeien tot de beste versie van zichzelf. Daarbij is een van de grote voordelen van ondernemen in Tilburg dat men hier elkaar snel vindt en elkaar ook business gunt.

Door zitting te hebben in de Raad van Advies kan ik hier een bijdrage aan leveren; mijn netwerk kan ik koppelen aan het zittend bestuur, zodat partijen elkaar weten te vinden. Ook kan ik op deze manier bestuursleden adviseren op bepaalde gebieden en zo bijdragen aan hun persoonlijke ontwikkeling waardoor ze met een tevreden gevoel terugkijken op hun bestuursjaar, het fijne contact dat mensen hier hebben met elkaar en de manier waarop we hier ondernemen. Het verbinden van de doelgroep studenten en ondernemers zorgt voor een kruisbestuiving van kennis, inleving in elkaars wereld en hopelijk samenwerking voor nu en in de toekomst.
Bas Kapitein
Managing Director Midpoint Brabant
Midpoint Brabant zet zich – in en vanuit het Hart van Brabant – in voor regionale vernieuwing die leidt tot economische groei mét maatschappelijke meerwaarde. Hierbij werken we nauw samen met ondernemingen, onderwijs, overheden en maatschappelijke partners. Midpoint Brabant mag zich gelukkig prijzen met een regio waarin partners met zulke brede kennis en expertise vertegenwoordigd zijn. UniPartners Tilburg is zo’n partner! We hebben UniPartners Tilburg leren kennen als een bureau bestaande uit kundige en ambitieuze student-adviseurs.

We werken voor een regio die uit wil blinken in het toepassen van innovaties in de praktijk, bij voorkeur in proeftuinomgevingen. Daarbij past het dat de studenten de kans krijgen en nemen om hun meerwaarde te laten zien in projecten en in de werkpraktijk van het bedrijfsleven. Met het oplossen van uiteenlopende vraagstukken draagt UniPartners Tilburg bij aan de groei van het Hart van Brabant en aan innovaties die ook buiten die regio effect hebben.

Met de hulp van UniPartners Tilburg werken we samen aan een slimme, duurzame economie en samenleving.

Dream it. Do it. Make it. Vanuit het Hart van Brabant.
Linda van Hoof
Vennoot Van Boekel Accountants & Adviseurs
Mijn naam is Linda van Hoof-van der Schoot, zelf student geweest aan Tilburg University en sinds 2004 vennoot bij Van Boekel Accountants en Adviseurs. Hiervoor werkte ik bij PwC in de internationale auditpraktijk, maar ik wilde mij meer bezig gaan houden met MKB-ondernemers op een breder vlak. Wij ondersteunen deze ondernemers zowel op het gebied van accountancy, fiscaal, overnames en fusies, als het gebied van salaris/HRM. De dynamiek van het MKB is uitdagend en het samenbrengen van student en bedrijf is essentieel.

Het mooie van UniPartners is dat zij projecten bij dit soort bedrijven zoeken, waar studenten hun expertise in de praktijk kunnen brengen. Dit verbindt theorie en praktijk.
Bart Heerkens
Manager Business Development bij HVB Groep
Bas Snels
Directeur Stapelfinancieringen B.V.
UniPartners Tilburg maakt het voor studenten van Tilburg University mogelijk om praktijkervaring op te doen bij mooie bedrijven in Tilburg door het uitvoeren van een opdracht of een project. Voor bedrijven geeft dit de mogelijkheid om jonge academici kennis te laten maken met hun bedrijf en om tegen een gereduceerd tarief een opdracht of een project te laten uitvoeren. Denk hierbij aan: marketingplannen, lean projecten, digitalisering, juridische vraagstukken etc. Het mes snijdt aan twee kanten en dit is waarom ik UniPartners graag ondersteun.
Kim Ardon
Teamleider Externe en Campus Communicatie bij Tilburg University
Als teamleider corporate communicatie ben ik bij Tilburg University verantwoordelijk voor de profilering van de universiteit onder alle doelgroepen. Een prachtige uitdaging bij een organisatie die constant in beweging is en midden in de maatschappij staat. De maatschappij beter maken voor de burgers, dat is wat ons drijft. Wie de samenleving wil begrijpen, moet er actief en bewust bij betrokken zijn. Daarom leiden we onze ruim 17.000 studenten van 100 nationaliteiten op tot Tilburg University-shaped professionals: verantwoordelijke en ondernemende denkers, die in staat zijn op een innovatieve manier invloed uit te oefenen en richting te geven aan een snel veranderende samenleving.

Dit sluit naadloos aan bij de missie en activiteiten van UniPartners. Als lid van de Raad van Advies draag ik hier heel graag aan bij.
Michel Stoops
Mede-Eigenaar Logistic Force Tilburg/Waalwijk
In onze stad – de logistieke hotspot van Nederland – bruist het natuurlijk van veel logistieke bedrijvigheid. Met mijn ruime logistieke ervaring is mijn expertise gevraagd om in de raad van advies zitting te nemen. Wij verwachten dan ook dat er veel logistieke bedrijven projecten zullen aanbieden aan studenten van de Universiteit via Unipartners. Ik ga mijn netwerk inzetten om het merk Unipartners goed op de kaart te zetten.
Het is mooi om een nieuwe generatie te kunnen begeleiden in de wereld buiten de Universiteit.
Maarten Wolters
CFO Pondres
Ik ben Maarten Wolters en sinds mei 2018 CFO en mede-eigenaar van Pondres. Pondres heeft een lange Tilburgse historie en is actief op het gebied van gepersonaliseerde, effectieve klantcommunicatie en distributie. Ik geloof in de kracht van de lokale netwerkeconomie en heb in eerdere werkervaringen in het buitenland mogen ervaren tot welke aansprekende resultaten dit kan leiden.

Om studenten aan te tonen hoe leuk het is om in een MKB-bedrijf te werken is gestart met werkstages en een studentenpoule. Daarnaast wordt verder onderzoek gedaan wat studenten kan doen bewegen te kiezen voor een loopbaanstart bij een Tilburgs MKB-bedrijf. Hierbij heb ik zelf ervaren wat de toegevoegde waarde is van UniPartners. Bovendien een mooie combinatie; studenten ervaring laten opdoen en hun kennis en inzichten betrekken bij de verdere versterking van het Tilburgse MKB.
Niels van Stappershoef
Lijsttrekker VVD Tilburg
Als gemeenteraadslid en lijsttrekker voor de Tilburgse VVD vind ik het ontzettend belangrijk dat we onze studenten weten te koppelen aan onze ondernemers in de gemeente Tilburg. Als oud student aan de universiteit weet ik dat de nadruk veelal ligt op grotere bedrijven uit de randstad. En dat is een gemiste kans. Onze regio beschikt namelijk over een sterke MKB-sector waar (afgestudeerd) talent terecht moet kunnen. Dit is voor beide partijen een win-win. Naast deze kruisbestuiving tussen studenten (onderwijs) en ondernemers (het bedrijfsleven) vind ik het belangrijk dat studenten zichzelf kunnen ontwikkelen en naar de beste versie van zichzelf kunnen groeien. Ik heb dat zelf tijdens mijn studie gedaan in diverse bestuursfuncties en heb door het volgen van het Rijkstraineeship ook meer zicht gekregen op een goede aansluiting tussen onderwijs en werk. Ik wil vanuit die kennis en ervaring, aangevuld met een breder netwerk in de politiek en binnen ondernemend Tilburg graag van toegevoegde waarde zijn voor de Raad van Advies.

Meestgestelde vragen van bedrijven over UniPartners

 

1. Wat voor soort projecten kunnen jullie voor ons oppakken?

Op Tilburg University is er een ruim aanbod aan studies waardoor wij heel veel soorten projecten kunnen oppakken. Denk hierbij aan juridische onderzoeken, marketingplannen, financiële analyses, supply chain-projecten en HR- of organisatorische vraagstukken. Naast studenten vanuit Tilburg University is het door onze nauwe samenwerking met andere vestigingen ook mogelijk om studenten uit andere steden te werven.

 

2. Hoelang duurt een project bij jullie gemiddeld?

Dit is per project verschillend; we streven altijd ernaar om een zo hoog mogelijke kwaliteit te kunnen leveren. Vooraf voegen we een tijdsplanning toe aan de projectspecificatie waardoor de organisatie vooraf weet hoelang het project ongeveer zal duren. Gemiddeld werkt de student 10 à 12 uur per week aan het project, maar er is ook een mogelijkheid om twee studenten op een project te zetten.

 

3. Waarom moet ik voor UniPartners (Tilburg) kiezen en wat is het verschil met een stagiair?

Wat onze bedoeling als UniPartners is, is om veel werk uit handen te nemen van de opdrachtgever. Dit doen wij door als projectmanager op te treden tijdens het project. Dit houdt in dat wij vaak contact hebben met onze studentconsultants, waardoor wij eventuele uitdagingen al direct kunnen tackelen en alle inhoud van het project controleren voordat het bij de opdrachtgever komt. Tussentijds zullen er evaluaties worden afgenomen met alle partijen, zodat er voldoende contactmomenten zijn. Kortom, het verschil met een stagiair is dat een stagiair kennis komt halen en de studentconsultants van UniPartners kennis komen brengen.

 

4. Wat zijn de kosten die wij hanteren?

UniPartners werkt met een ‘fixed price, fixed service’. Dit wordt gebaseerd op o.a. de expertise van de student die nodig is en het aantal uren. Verder is UniPartners een non-profit organisatie en met de inkomsten van onze projecten betalen wij onze studenten uit.

Onze Partners

Bekijk meer partners