Bekijken
Bekijken
Bekijken
Bekijken
Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

De werkwijze van Unipartners

Werkwijze van UniPartners  

De fases die een student consultant doorloopt:

Wat is nu precies de werkwijze van UniPartners? Deze vraag krijgen wij vaak gesteld, daarom hebben wij gesproken met oud student consultant Michel van den Engel. Hij heeft drie maanden lang een project gelopen bij Intermac. Intermac biedt IT-oplossingen aan MKB bedrijven. Tijdens dit project heeft Michel gewerkt aan het samenstellen van een vragenlijst. Met behulp van deze vragenlijst kan Intermac nu beter advies geven op gebied van IT aan nieuwe klanten. Dit project heeft volledig online plaatsgevonden. Dit zal door de huidige omstandigheden echter verschillen per project.  

Een project bij UniPartners bestaat standaard uit een aantal fases. Het project start met een wervingsperiode gevolgd door een sollicitatieperiode. Zodra wij de geschikte student consultant gevonden hebben, volgt een kennismaking met de opdrachtgever. De fase hierna bestaat uit de uitvoering van het project en wordt afgesloten in de vorm van een eindrapport en eindpresentatie van de student consultant. Benieuwd naar de ervaring van Michel? In dit artikel lees je er alles over.  

 

Fase 1: Werving en Selectie  

Michel stond ingeschreven in de database bij UniPartners. Wanneer je als student bij ons ingeschreven staat, krijg jij een mailtje zodra wij weer een nieuw leuk project hebben. Zodoende is Michel ook bij Intermac terecht gekomen en heeft hij kunnen werken aan dit interessante project. Omdat het project tijdens het begin van de corona crisis heeft plaatsgevonden, vond de sollicitatie online plaats. De sollicitatieprocedure ging dan ook snel en functioneel.  

 

Fase 2: Kennismaking 

In de eerste week van het project vond de kennismaking plaats tussen Michel en Intermac. Deze kennismaking vond Michel erg fijn. Na dit gesprek was de doelstelling van het project voor Michel stukken duidelijker. Vanuit UniPartners krijgt iedere student consultant een project specificatie, toch wordt het pas echt duidelijk zodra de student consultant aan de slag gaat en de opdrachtgever heeft ontmoet.  

 

Fase 3: Project  

Het project van Michel was opgedeeld in 2 fases. Dit is voor ieder project verschillend. Het project heeft volledige online plaatsgevonden en dit zorgde ervoor dat het erg efficiënt werken was. Michel had 1 meeting per week met collega’s van Intermac en vond dit voldoende. Vooraf was afgesproken om 3 keer een update te geven. Dit zorgde voor veel flexibiliteit. Michel kon zijn tijd goed inplannen en rekening houden met tentamens. Dit heeft Michel als erg prettig ervaren.  

 

Tussenevaluaties  

Tijdens het project vinden er een aantal tussenevaluaties plaats met de projectleiders van UniPartners en de student consultant. Michel had iedere week een meeting hierover en vond dit erg fijn. Tijdens deze meetings kon hij het project bespreken en werden eventuele moeilijkheden opgelost. De relatie met de opdrachtgever was vrij zakelijk. De iets informele tussenevaluaties waren daarom een leuke toevoeging.  

 

Fase 4: Eindrapport  

Het project wordt altijd afgesloten met een eindrapport waarin de student consultant zijn advies zal uitbrengen en duidelijk naar voren wordt gebracht waar de student consultant tijdens het project mee bezig is geweest. Dit vond Michel erg leuk omdat hij zo een goed overzicht kon geven waarmee hij allemaal was bezig geweest.  

 

Ervaring met UniPartners 

Michel heeft veel geleerd van zijn ervaring als student consultant. Hij heeft kunnen ervaren dat dingen anders gaan in een niet-academische wereld. Tijdens het project heeft hij veel productiever moeten werken dan tijdens zijn studie. Ook heeft hij ervaren hoe belangrijk het is om andere mensen op de hoogte te houden tijdens meetings. Het project bij Intermac was volgens hem dan ook heel leerzaam.  

De ervaring met UniPartners was erg prettig. Hij zou dan ook zeker zijn vrienden aanraden om ook een project te lopen bij UniPartners. Wel benadrukte hij dat je van tevoren goed moet nadenken of je er daadwerkelijk tijd voor hebt. Als student consultant ga je niet zomaar aan de slag, maar moet je ook goed advies aanleveren.  

 

Ben jij klaar voor een leuke en leerzame uitdaging naast je studie? Wacht niet langer en schrijf je snel in als student consultant op onze website en wie weet werk jij binnenkort ook aan een tof project zoals Michel.