This search form (with id 1) does not exist!

Project

Ontwerp & Ontwikkeling van een Mechanisch Reinigingssysteem
Vestiging Eindhoven | Technisch

Bedrijfsinformatie

KSE Process Technology is een familiebedrijf dat in 40 jaar gestaag is uitgegroeid tot een wereldwijd concern. KSE levert alles wat een fabriek nodig heeft voor het doseren, wegen en transporteren van materialen. Naast de doseer- en weegsystemen zelf, levert KSE automatiseringsoplossingen en diensten voor fabrikanten van poeders, korrels en granulaten voor de diervoederindustrie en verwante industrieën.

Projectomschrijving

In het project heeft een consultant van UniPartners Eindhoven een geavanceerd systeem ontwikkeld dat automatisch de inlaatkleppen van de doseer- en weegsystemen reinigt. Het probleem was dat resten van grondstoffen aankoekte aan de onderkant. Hier moest een innovatieve oplossing voor bedacht worden. De consultant heeft eerst meerdere ontwerpen getekend, zowel op papier als in CAD. Uiteindelijk is een ontwerp gekozen en is dit ontwerp verder in meer detail uitgewerkt. Met goedkeuring van KSE is het ontwerp ook daadwerkelijk tot realisatie gebracht en geimplementeerd bij een klant. Hier is het systeem getest en is als resultaat eruit gekomen dat het werkt. Hierna wordt het systeem verder doorontwikkeld.

Referentie bedrijf

Unipartners heeft ons goed geholpen door het vinden van een prima kandidaat. Naast technische vakkundigheid, waren ook de persoonlijke interactie en de hands-on instelling belangrijke eigenschappen. Dit heeft Unipartners goed ingevuld.

Referentie student

KSE is een bedrijf wat al 40 jaar aan het werk is in de veevoer industrie. Ondanks dat ze al een tijdje bezig zijn, kan ik KSE beschrijven als een vernieuwend bedrijf wat door recente successen op het punt staat erg uit te breiden en nieuwe markten aan te boren. Als je door de gangen loopt zie je en voel je de bedrijvigheid en de energie die iedereen in de nieuwe projecten steekt. Zelf heb ik me de afgelopen 6 maanden bezig gehouden met het bedenken, ontwerpen, inbouwen en testen van een automatisch schoonmaaksysteem. Het leuke van deze opdracht was dat veel collega’s en klanten al tijden op een dergelijk systeem wachten. Hierdoor wordt het werk wat je verricht erg gewaardeerd en staan er altijd mensen klaar om je te helpen en je vragen te beantwoorden. Ook krijg je al snel verantwoordelijkheid wat je de ruimte geeft je eigen ideeën toe te passen. Ik heb zelf erg veel geleerd tijdens mijn tijd bij KSE, en dan heb ik het niet over het oplossen van differentiaal vergelijkingen, maar over praktische kennis die bij een volgende baan direct weer toe te passen is en die je niet leert op je studie.

Meer projecten

Productontwikkeling
Vestiging Eindhoven | Technisch
Bekijken
Ontwikkeling generalisatietool (JAVA)
Vestiging Eindhoven | Technisch
In dit project is software ontwikkeld voor het bedrijf Witlox van den Boomen
Bekijken
Opstellen testrapport noodverlichting
Vestiging Eindhoven | Technisch
Voor Hertek dient er een testrapport geschreven te worden waarbij de noodverlichting armaturen getest worden.
Bekijken