This search form (with id 1) does not exist!

Tilburg

UniPartners Tilburg

UniPartners Tilburg, dat zijn wij! Een ambitieus en dynamisch academisch adviesbureau gevestigd in het Tias gebouw (T616) op het universiteitsterrein van Tilburg University.

 

Al sinds 1997 werken onze studentbestuurders hard om Tilburgse studenten de kans te bieden ervaring op te doen in het bedrijfsleven. Wij geloven erin dat studenten die zichzelf uitdagen en ontwikkelen van grote toegevoegde waarde zijn op de arbeidsmarkt.

 

Wat wij jou allemaal kunnen bieden? Allereerst kun je aan de slag als Junior consultant of uiteindelijk zelfs als Senior consultant! Los een uitdagend vraagstuk op en help met jouw kennis een bedrijf in de regio Tilburg. Daarnaast kun je ook een traineeship volgen om jezelf uit te dagen en verder te ontwikkelen.

 

Liever ervaring opdoen met sales of marketing? Kijk dan eens bij onze commissies. Al klaar voor het echte werk? Een bestuursjaar bij UniPartners is niet alleen enorm uitdagend maar maakt je ook onderdeel van een bruisend netwerk van ambitieuze studenten. Een ervaring die je je leven lang meeneemt!

 

UniPartners Tilburg biedt heel veel mogelijkheden. Ook voor jou! Schrijf je in of kom langs voor een kop koffie zodat wij je er alles over kunnen vertellen. Wij delen namelijk graag ons UniPartners verhaal met jou; de koffie staat al klaar!

Vacatures Tilburg

Belevingsonderzoek
Vestiging Tilburg | Maatschappij & Milieu
De beleving bij bewoners van Tilburg Noord meten omtrent het project “Samen Zichtbaar Schoon”.
Bekijken
Advisory Network Committee
Vestiging Tilburg | Economie & Bedrijfskunde
UniPartners Tilburg is op zoek naar advisors!
Bekijken
Sales en Career Committee
Vestiging Tilburg | Economie & Bedrijfskunde
UniPartners Tilburg is op zoek naar gemotiveerde en enthousiaste commissieleden!
Bekijken

Bestuur

Niek Jansen
Voorzitter
Mijn naam is Niek Jansen en dit jaar ben ik voorzitter van UniPartners Tilburg. Als voorzitter ben ik verantwoordelijk voor zowel interne als externe coördinatie. Hiernaast neem ik deel aan het landelijke voorzittersoverleg, waar beslissingen worden genomen voor het gehele netwerk. Afgelopen jaar heb ik mijn bachelor Economie en Bedrijfseconomie afgerond wat dit een geschikt moment maakt om theoretische kennis om te zetten naar de praktijk.
https://www.linkedin.com/in/niek-jansen/
Karlijn van der Meule
Kwaliteitsmanager
Afgelopen jaar heb ik mijn Bachelor Rechtsgeleerdheid afgerond aan de Universiteit van Tilburg. Ik wilde graag naast mijn theoretische kennis ook praktijkervaring op doen. UniPartners Tilburg biedt mij hier de perfecte uitdaging voor. Dit jaar zal ik de kwaliteit waarborgen van de processen en deze optimaliseren waar nodig. Het is van belang dat ik op de hoogte ben van alle lopende projecten, zodat de uniformiteit en kwaliteit van de projecten gewaarborgd blijft. Tot slot ben ik verantwoordelijk voor het behoud van de privacywetgeving.
https://www.linkedin.com/in/karlijnvandermeule/
Xavier van Kemenade
Penningmeester
Mijn naam is Xavier van Kemenade, 21 jaar en student Bsc Bedrijfseconomie. Ik zal tijdens het academisch jaar 2019-2020 de functie van penningmeester gaan bekleden voor UniPartners Tilburg. Hierbij zal ik mij komend jaar gaan richten op de financiële aspecten en boekhouding rondom UniPartners Tilburg. Naast deze functie zal ik mij ook bezig gaan houden met de begeleiding en ondersteuning van de studentenconsultants.
https://www.linkedin.com/in/xavier-van-kemenade/
Maud Lipperts
PR Manager
Afgelopen jaar heb ik de Bachelor Bedrijfseconomie afgerond. Aangezien ik toe was aan een uitdaging die zich niet binnen de vier muren van een collegezaal afspeelt, ben ik per augustus begonnen als PR-manager bij UniPartners Tilburg. Als PR-manager ben ik verantwoordelijk voor het vergroten van de naamsbekendheid bij zowel bedrijven als studenten, onder andere door het actief zijn en blijven op Social Media, maar ook door aanwezig te zijn bij netwerkevenementen in de regio. Daarnaast ben ik samen met Robin, de Accountmanager, verantwoordelijk voor het acquisitieplan van onze vestiging.
https://www.linkedin.com/in/maudlipperts/
Maud Cox
HR Manager
Dit jaar ben ik HR-manager van UniPartners Tilburg. Als HR-manager ben ik verantwoordelijk voor de werving en selectie van studentconsultants, bestuurs- en commissieleden binnen UniPartners. Daarnaast ben ik verantwoordelijk voor de persoonlijke en professionele ontwikkeling van ons bestuur. Afgelopen jaar ben ik na het afronden van mijn bachelor Bedrijfseconomie begonnen aan de master Marketing Management. Dit jaar zal ik mij volledig inzetten voor UniPartners en mijn doel is om zowel met het bestuur als met ons interne netwerk er een gezellig en leerzaam jaar van te maken!
https://www.linkedin.com/in/maud-cox/
Robin Goossens
Accountmanager
Mijn naam is Robin Goossens. Sinds februari 2019 ben ik de Accountmanager bij UniPartners Tilburg. Mijn taken zijn het vergroten van de naamsbekendheid van UniPartners Tilburg onder potentiele opdrachtgevers en het acquireren van nieuwe projecten. Dit doe ik onder andere door een netwerk op te bouwen en huidige relaties te onderhouden. Daarnaast zal ik als projectmanager diverse projecten gaan begeleiden. Dit combineer ik met mijn Master Strategic Management.
https://www.linkedin.com/in/robingoossens/
Luuk Kuijpers
HRD Manager
Mijn naam is Luuk Kuijpers, 25 jaar en student MSc Strategic Management. Ik zal de functie als HRD- en projectmanager uitvoeren dit jaar. Dit houdt in dat ik mij het komende jaar ga richten op het organiseren van diverse evenementen en het begeleiden/ondersteunen van de studentconsultants. Ik kijk ernaar uit om het komende jaar veel te leren en mijzelf verder te ontwikkelen tot de consultant die ik in de toekomst hoop te worden.
https://www.linkedin.com/in/kuijpersluuk/
Innovatieve Samenwerking
Vestiging Tilburg | Sociaal
Het onderzoek resulteert in het inzichtelijk maken van samenwerking m.b.t. recente innovaties die betrekking hebben op het MKB....
Lees verder Bekijk alle projecten
Marketingonderzoek
Vestiging Tilburg | Economisch
Gedurende het onderzoek is onderzocht welke kanalen de doelgroep het beste bereiken en wat de behoefte van de doelgroep is m.b.t. huisvestiging....
Lees verder Bekijk alle projecten
Algemene voorwaarden check
Vestiging Tilburg | Sociaal
Gedurende het onderzoek zijn de algemene voorwaarden onder de loep genomen en is er een gebruikersovereenkomst opgesteld....
Lees verder Bekijk alle projecten

Raad van Advies

Marc Heuvelmans
Partner, Bogaerts & Groenen
"Kennis is macht” elke ondernemer weet dat. Niet zo gek dus dat steeds meer ondernemers de weg vinden naar Unipartners.

Het bestuur van Unipartners spant zich in om voor studenten van Tilburg University interessante projecten te werven die voor een faire prijs bij bedrijven worden uitgevoerd. Voor studenten is dit een unieke kans om ervaring in bedrijven op te doen, voor ondernemers een unieke kans om laagdrempelig universitaire kennis in huis tem halen. Wie wil daar niet zijn voordeel mee doen? Daarom is er een Raad van Advies, die het bestuur bij staat met raad en daad, met netwerk en contacten. De output van onze studenten is de input voor uw nieuwe ideeën, laat dat niet schieten!
Rien van Linschoten
Brabo Horeca Groep
Als horecaondernemer werk ik al meer dan twintig jaar met studenten. Niet alleen bij het runnen van de bedrijven maar ook bij het opzetten en het bedenken van concepten.
Het leuke aan studenten is dat ze vaak een veel frissere blik hebben en uit een andere hoek zaken benaderen. Ook het enthousiasme is bij studenten vaak groter dan bij de ervaren professional. Als lid van de raad van advies van Unipartners maar ook als ondernemer raad ik daarom iedereen aan te werken met Unipartners. De frisse blik en het enthousiasme worden hier gecombineerd met een hele professionele benadering.
Nicole Severijns
Citymarketing Tilburg
Tilburg is de groeigrond voor een grote groep ondernemers, variërend van studenten die tijdens hun studie een bedrijf starten tot aan grote familiebedrijven die al meer dan honderd jaar bestaan. Wij zijn als Citymarketing Tilburg ontzettend trots dat er (bijna) 17.000 bedrijven vanuit Tilburg ondernemen en prachtige producten en diensten produceren die zelfs internationaal bekend zijn. Met Tilburg als kweekvijver voor talent willen we de snelle vooruitgang van de bedrijvigheid ondersteunen door WO en HBO studenten te koppelen aan het bedrijfsleven. Zodat beide partijen elkaar beter en sneller weten te vinden. Citymarketing werkt hierin samen met diverse instanties en studentenorganisaties, zoals UniPartners Tilburg. Door zitting in de Raad van Bestuur verbinden we de doelgroepen ‘brains’ aan ‘business’ wat zorgt voor kruisbestuiving van kennis, inleving in elkaars wereld en hopelijk samenwerking voor nu en in de toekomst.
Bas Kapitein
Midpoint Brabant
Midpoint Brabant zet zich -in en vanuit het Hart van Brabant- in voor regionale vernieuwing die leidt tot economische groei mét maatschappelijke meerwaarde. Hierbij werken we nauw samen met ondernemingen, onderwijs, overheden en maatschappelijke partners. Midpoint Brabant mag zich gelukkig prijzen met een regio waarin partners met een brede kennis en expertise vertegenwoordigd zijn. Unipartners Tilburg is zo’n partner! We hebben Unipartners Tilburg leren kennen als een bureau bestaande uit kundige en ambitieuze student-adviseurs. We werken voor een regio die uit wil blinken in het toepassen van innovaties in de praktijk, bij voorkeur in proeftuinomgevingen. Daarbij past het dat de studenten de kans krijgen en nemen om hun meerwaarde te laten zien in projecten en in de werkpraktijk van het bedrijfsleven. Met het oplossen van uiteenlopende vraagstukken draagt Unipartners Tilburg bij aan de groei van het hart van Brabant en aan innovaties die ook buiten die regio effect hebben.Met de hulp van Unipartners Tilburg werken we samen aan een slimme, duurzame economie en samenleving.Dream it. Do it. Make it. Vanuit het Hart van Brabant.
Linda van Hoof
Van Boekel Accountants & Adviseurs
Bart Heerkens
Heerkens van Bavel Groep
Ton Gimbrère
Gemeenteraadslid CDA Gemeente Tilburg
Ton Gimbrère (61 jaar) uit Tilburg is een echte MKB ondernemer: bij ieder goede dienst of product zoekt hij naar de toegevoegde waarde voor de markt. Dit specialisme en zijn commerciële expertise zorgden voor de succesvolle groei van Bonheur Horeca Groep. Recent droeg hij het stokje en zijn negen bedrijven over aan de volgende generatie. Talent zien en ontwikkelen bij een kleurrijke groep jongeren, dat gaat hem aan het hart. Meer dan tien jaar heeft Ton zich ingezet om jongeren in Tilburg e.o met een afstand tot de arbeidsmarkt kansen te bieden.
Bas Snels
Directeur Bedrijven Rabobank Tilburg en omstreken
UniPartners maakt het voor studenten van de Universiteit Tilburg mogelijk om praktijk ervaring op te doen bij mooie bedrijven in Tilburg door het uitvoeren van een opdracht of een project. Voor bedrijven geeft dit de mogelijkheid om jonge academici kennis te laten maken met hun bedrijf en om tegen een gereduceerd tarief een opdracht of een project te laten uitvoeren. Denk hierbij aan: marketingplannen, lean projecten, digitalisering, juridische vraagstukken etc. Het mes snijdt aan twee kanten en dit is waarom de Rabobank UniPartners graag ondersteunt.
Kim Ardon
Teamleider Externe en Campus Communicatie bij Tilburg University

Meeste gestelde vragen over UniPartners Tilburg

 

1.Wat voor soort projecten kunnen jullie voor ons oppakken?

Op Tilburg University is er een ruim aanbod aan studies waardoor wij heel veel soorten projecten kunnen aanpakken. Denk hierbij aan juridische onderzoeken, marketingplannen, financiële analyses, HR- en organisatorische gerelateerde zaken. Daarnaast hebben wij een samenwerking met de JADS in  Den Bosch, waardoor wij ook Data Science vraagstukken kunnen oppakken.

Naast studenten vanuit Tilburg University is het door onze nauwe samenwerking met andere vestigingen en onze gezamenlijke studentenpool ook mogelijk om studenten uit andere steden te werven. Ten slotte, pakken we sinds 2018-2019 internationale projecten op. Dit houdt (voor nu) in dat een internationale student het project uitvoert.

 

2. Hoelang duurt een project bij jullie gemiddeld?

Dit is per project verschillend, we streven altijd ernaar om een zo hoog mogelijke kwaliteit te kunnen hanteren waardoor het soms langer kan duren. Vooraf zullen we een tijdsplanning toevoegen aan de project specificatie waardoor de organisatie vooraf weet hoelang het project ongeveer zal duren. Gemiddeld zien we dat projecten 4 maanden duren wanneer de student 10 à 15 uur per week werkt.

 

3. Waarom moet ik voor UniPartners (Tilburg) kiezen en wat is het verschil met een stagaire?

Wat onze bedoeling als UniPartners is, is om veel werk en tijd uithanden te nemen van de opdrachtgever. Dit doen wij door als projectmanager op te treden tijdens het project. Dit houdt in dat wij wekelijks contact hebben met onze studentconsultants, waardoor wij eventuele uitdagingen al direct kunnen tackelen en alle inhoud van het project controleren voordat het bij de opdrachtgever komt. Daarnaast kunnen de studentconsultants zelfstandig, vanuit huis, werken aan het project waardoor er geen plek op locatie hoeft worden vrijgemaakt. Tussentijds zullen er evaluaties worden afgenomen met alle partijen zodat er wel contactmomenten zijn.

 

4. Hoeveel uur per week zijn jullie beschikbaar?

Wij als vestiging Tilburg bestaan uit 7 bestuurders waarvan 5 fulltime (40 uur) en 2 parttime (20 uur) zijn. Ons kantoor op de Tilburg University campus (T616) is doordeweeks altijd open tussen 9:00 – 17:00. Daarnaast zijn we altijd telefonisch (013 4668085) en via mail (tilburg@unipartners.nl) te bereiken.

 

5. Hoe kunnen jullie garanderen dat de continuïteit en kwaliteit gewaarborgd blijft?

Sinds 2018-2019 hebben wij een halfjaarlijks wisselend bestuur. Dit houdt in dat de 5 fulltimers bestuur zijn van 1 augustus tot 1 augustus en onze parttimers van 1 februari tot 1 februari. Dit zorgt ervoor dat er één half jaar een overlap bestaat, waarin alle kennis van het projectmanagement wordt meegenomen en goed kan worden overgedragen aan de opvolgers.

 

6. Wat zijn de kosten die wij hanteren?

UniPartners werkt met een ‘fixed price, fixed service’. Dit wordt gebaseerd op o.a. de expertise van de student die nodig is en het aantal uren. Verder is UniPartners een non-profit organisatie en met de inkomsten van onze projecten betalen wij onze studenten uit.

Business Partner

Onze Partners