Zoeken
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in comments
Search in excerpt
Filter by Custom Post Type
{ "homeurl": "https://www.unipartners.nl/", "resultstype": "vertical", "resultsposition": "block", "itemscount": 4, "imagewidth": 70, "imageheight": 70, "resultitemheight": "auto", "showauthor": 0, "showdate": 0, "showdescription": 1, "charcount": 0, "noresultstext": "No results!", "didyoumeantext": "Did you mean:", "defaultImage": "https://www.unipartners.nl/wp-content/plugins/ajax-search-pro/img/default.jpg", "highlight": 0, "highlightwholewords": 1, "openToBlank": 0, "scrollToResults": 0, "resultareaclickable": 1, "autocomplete": { "enabled": 1, "googleOnly": 0, "lang": "nl", "mobile": 0 }, "triggerontype": 1, "triggeronclick": 1, "triggeronreturn": 1, "triggerOnFacetChange": 1, "trigger": { "delay": 300, "autocomplete_delay": 310 }, "overridewpdefault": 0, "override_method": "post", "redirectonclick": 0, "redirectClickTo": "results_page", "redirect_on_enter": 0, "redirectEnterTo": "results_page", "redirect_url": "?s={phrase}", "settingsimagepos": "left", "settingsVisible": 0, "hresulthidedesc": "0", "prescontainerheight": "400px", "pshowsubtitle": "0", "pshowdesc": "1", "closeOnDocClick": 1, "iifNoImage": "description", "iiRows": 2, "iiGutter": 5, "iitemsWidth": 200, "iitemsHeight": 200, "iishowOverlay": 1, "iiblurOverlay": 1, "iihideContent": 1, "loaderLocation": "auto", "analytics": 0, "analyticsString": "", "show_more": { "url": "?s={phrase}", "action": "ajax" }, "mobile": { "trigger_on_type": 1, "trigger_on_click": 1, "hide_keyboard": 1, "force_res_hover": 0, "force_sett_hover": 0, "force_sett_state": "closed" }, "compact": { "enabled": 0, "width": "100%", "closeOnMagnifier": 1, "closeOnDocument": 0, "position": "static", "overlay": 0 }, "animations": { "pc": { "settings": { "anim" : "fadedrop", "dur" : 300 }, "results" : { "anim" : "fadedrop", "dur" : 300 }, "items" : "fadeInDown" }, "mob": { "settings": { "anim" : "fadedrop", "dur" : 300 }, "results" : { "anim" : "fadedrop", "dur" : 300 }, "items" : "voidanim" } }, "autop": { "state": "disabled", "phrase": "", "count": 10 }, "fss_layout": "column" }

UniPaper Studenten

Lees hier de ervaringen van twee studentconsultants van UniPartners!

Jolijn van der Heijden, 16-05-2018
 
De UniPartners detective
Mijn naam is Tuan. Ik ben 24 jaar en momenteel werkzaam als Junior Consultant bij Accenture. Ik heb gesolliciteerd bij UniPartners, aangezien ik een uitdaging in de consultancy branche zocht. Mijn opdracht was het bedenken van een groeistrategie. Op een gemiddelde werkdag kwamen een andere student en ik bij elkaar om te bespreken wat wij die dag wilden bereiken. Wij zaten het grootste deel van de tijd op het kantoor van de opdrachtgever, wat zorgde voor efficiënte communicatie onderling. Daarnaast was de werksfeer ook top. De uitdaging in mijn opdracht was dat het vraagstuk geen voor de hand liggend antwoord had, waardoor ik me als het ware een detective voelde. Mijn ervaring bij UniPartners omschrijf ik als leuk en leerzaam. Door deze praktijk ervaring heb ik veel geleerd over het bedrijfsleven en wat ik wel/niet leuk vind. Ook leer je veel over jezelf, o.a. hoe je in teamverband werkt in een niet-verplichte-schoolopdracht-samenwerking. Een opdracht bij UniPartners uitvoeren is daarom zeker een aanrader!
 
In gesprek met het management van het bedrijf
Mijn naam is Corné, 23 jaar en volg op dit moment de master Management of Innovation aan de Erasmus Universiteit Rotterdam. Afgelopen tijd heb ik samen met een andere student voor UniPartners een opdracht uitgevoerd. Hierbij moesten wij een groeistrategie formuleren. We hebben marktonderzoek gedaan, interviews afgenomen en brainstormsessies gehad om de visie van het bedrijf scherper neer te zetten. Het was erg leuk om op een hoog niveau binnen het bedrijf bezig te zijn met de toekomst. Ik heb veel geleerd tijdens deze periode. Voornamelijk dat het belangrijk is om een goede probleemdefinitie te formuleren en dat je als consultant veel marktspecifieke kennis op moet doen. De verantwoordelijkheid en de bijbehorende ervaring die ik in een echt bedrijf heb op gedaan is zeker een toevoeging aan mijn opleiding. Alles wat ik de afgelopen tijd heb geleerd komt zeker van pas in mijn toekomstige carrière. Verder was de samenwerking met zowel de opdrachtgever als UniPartners prettig. Ik zou andere studenten zeker aanraden om een project bij UniPartners te doen!
 
 
 

Wat ga jij doen na de Universiteit?

David Charles van der Griend, 06-04-2018
 
Het is helemaal niet erg om nog niet precies te weten wat je wilt doen met je leven. Dat klinkt misschien heel raar en je kan het ook helemaal niet met me eens zijn, dat mag best. Zelf heb ik mij de afgelopen tien jaar al zo’n tig keer bedacht en elke keer lijkt ik er weer van overtuigd te zijn dat mijn huidige keuze de beste keuze is. Dat is het nou juist. Het is een tijdsopname. De context van je leven. Jouw omgeving; de plek waar je woont, je vrienden, familie, misschien de mensen waar je tegen op kijkt helpen sterk te bepalen wat je al dan niet belangrijk denkt te vinden.
 
Kijk eens naar jezelf. Hoe oud ben je nu? Waar ben je nu in je opleiding? Misschien sta je in het begin van je opleiding, of kom je net om de hoek kijken en heb je nog geen idee wat je bachelor studie in gaat houden. Je kunt ook al bijna klaar met je studie zijn, halverwege, of misschien je tweede al? Waar je ook staat het kan nooit kwaad om eens voor uit te kijken en te dromen. Dromen over waar je misschien naar toe zou willen gaan met je leven. Wat wil ik doen, waarom wil ik dat doen, waar wil ik dat doen, en hoe wil ik daar gaan komen?
 
Als je naar de radio luistert, zoals ik dat graag ‘s ochtends doe onder de douche en tijdens het ontbijt, hoor je nog wel eens voorbijkomen hoe belangrijk het wel niet is om te denken aan je pensioen en daar al snel mee te gaan beginnen. “Hoe eerder je wat weg legt voor later, des te makkelijker je het jezelf maakt. Kijk nou wat er gebeurd is met de financiële crisis je kan niet vroeg genoeg beginnen…” Goed, als je tegen mij zegt dat ik iedere maand een gedeelte van mijn loon (van mijn bijbaan) weg moet leggen, waardoor het nog lastiger wordt om de maandlasten te betalen (grote shout-out naar ome DUO, die mij en vele van ons helpt te overleven), dan zou ik je ook voor gek verklaren. Toch is het hem dat nou juist. Een beetje vooruitdenken is zo gek nog niet.
 
Als jij het geld kan missen, en het voor je pensioen alvast een potje weg wilt stoppen, prima dan denk ik dat het een goed idee is en dan moet je dat ook zeker doen, maar dat was niet het punt dat ik wilde maken. Ik pleit echter wel voor een punt neer zetten op de horizon. Een streven dat alle andere korte termijn doelen overstijgt. Zeg bijvoorbeeld heel idealistisch: “Ik wil mijn eigen bedrijf hebben later, dat anderen helpt hun dromen te realiseren.” Zoals je merkt houd ik het dan nog best breed. (En, disclaimer, dit is heus niet alleen bedoeld voor studenten met een droom naar een eigen onderneming. Sterker nog ik denk dat je binnen iemand anders’ bedrijf ook ontzettend kan groeien, over jezelf kan leren en jouw steentje bij kan dragen aan het grotere goed.) Eén ding is wel duidelijk, het geeft je houvast en een reden om net even iets harder te strijden voor de stappen die je dichterbij dat einddoel brengen. Aan de hand van zo’n doel kan je makkelijk keuzes af gaan wegen. Stel jezelf de vraag: “Gaat mij dit helpen, of niet?” Er zijn geen slechte keuzes denk ik, zolang je maar leert van degene die je maakt.
 
Begrijp me niet verkeerd, ik denk niet dat het de bedoeling is dat je je leven leeft door alleen maar naar de toekomst te blijven te kijken. “You only have 24 hours, like Oprah only has 24 hours, like Warren Buffet only has 24 hours”. Ik ben er sterk van overtuigd dat omdat je toch niet precies kan weten wat er morgen gaat gebeuren (of straks) dat je je beter op het ‘nu’ kan focussen. Niet te veel stressen voor deadlines, over je gewicht of uiterlijk, of de doelen die je wellicht niet gaat behalen. Lekker je bezighouden met dat je kan zien, ruiken, proeven en hetgene waar je nu wat aan kan doen, prioriteren noemen ze dat.
 
Balans is het sleutelwoord! Ik ben zelf echt geen meesterplanner en juist daarom is het goed om eens in de zoveel tijd even stil te staan en te kijken of je nog op koers ligt. Sommige mensen kunnen zich heel strak aan een planning houden heel hun leven lang, maar dat werkt nou eenmaal niet voor iedereen. Dat is niet erg want niemand is hetzelfde. Daarom is het niet erg om je je te bedenken.
 
Dus als je dat nog niet hebt gedaan, zet een punt aan je horizon. Dan kan je het daarover hebben met je omgeving; je vrienden, familie, misschien de mensen waar je tegen op kijkt. Zij helpen je misschien het dat punt wat duidelijker, wat tastbaarder te maken, maar blijf erover praten, blijf ernaar handelen, dan kom je steeds dichterbij! Want zoals ik al zei, en ik kan het niet vaak genoeg zeggen; het is helemaal niet erg om nog niet precies te weten wat je wilt doen met je leven.